Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Покана за гост-лекция на г-жа Десислава Митева, изп. директор на Британско-българската бизнес асоциация

   

10.11.2020

Г-жа Десислава Митева, Изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация (БББА), ще бъде гост лектор на 17 ноември 2020 г. (14-15ч.) по покана на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова в рамките на лекционния курс по дисциплината „Корпоративно и финансово право“ на бакалавърска програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“(на английски език).

Desislava Miteva Photo

Ще бъдат представени следните теми:

Life after Brexit

  • What we know and what is still to be determined about Brexit?
  • How COVID and Brexit influence British economy?
  • What are the sectors in which Bulgarian companies are most competitive on the British market?
  • What are some of the success stories of British companies in Bulgaria?
  • How the British Bulgarian Business Association supports trade between Bulgaria and the UK?

Лекцията ще се проведе в Microsoft Teams: Линк за срещата

Г-ж Десислава Митева е изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация (https://bbba.bg/) от 5 години. През това време организацията е удвоила членовете си и е стартирала множество успешни инициативи, включително и няколко търговски мисии във Великобритания.

Преди да оглави БББА, Десислава е била директор за България на Регус, глобална компания за гъвкави офиси решения. Регус е пионер на местния пазар за налагане на гъвкавия модел на работа и Десислава е играла активна роля в променянето на нагласите на местните работодатели.

Десислава е оглавявала и Форумът на бизнес лидерите в България, организация която развива и подпомага социално отговорните практики сред бизнеса. Тя също е живяла и работила в Прага като директор конференции в Маркус Еванс, компания лидер в организацията на международни събития с централа в Лондон.

Тя е възпитаник на Американския университет в България, където е завършила журналистика, политология и международни отношения.

По време на презентацията директно от Лондон ще се включи и г-жа Таня Койчева. В настоящата си роля на ръководител на икономическия и търговски отдел в българското посолство в Лондон, Таня Койчева ръководи управлението на двустранните икономически отношения. Таня има над 25 години опит в международното развитие и повишаване на благосъстоянието чрез търговия и инвестиции. В ранната си кариера Таня се специализира в управлението на бизнес обучения и допринася за създаването на FLAG - първия център за насърчаване на износа в България. Като директор по търговията и инвестициите в Обединеното кралство в британското посолство в София тя подкрепя износа от Великобритания за България и растежа на британски инвеститори. Завършила е MBA в Университета за национално и световно стопанство в София и Open University, Великобритания. Член на Британския институт за износ. Нейните постижения са признати с награди за отлични постижения от Министерството на международната търговия на Обединеното кралство и от Българската търговска камара.