Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Първа онлайн гост-лекция от бизнеса в Стопанския факултет – Деан Безлов се включи в часовете по бизнес статистика

   

17.03.2020

 

 

В онлайн часовете по бизнес статистика в магистърските програми Business Administration (Strategic Management) и Business Administration (Human Resources Development) на проф. д.ик.н. Георги Чобанов на 16 март 2020 г. гостува Деан Безлов, предприемач-пивовар, съосновател на Дорст, крафт бира, произвеждана в България и статистик в Инфинеум, Великобритания. Деан е завършил СМГ в България и Университета Уорик във Великобритания. Дори във време на криза Стопанският факултет продължава активното си партньорство с бизнеса, за да разнообразява преподаването и помага на студентите за бъдещета им професионална реализация.

 

lekcia2

 

Деан говори за разнобразнни бизнес-приложения на статистиката от неговия опит - изпитания на машинни масла, обучения и прогнозиране, за предизвикателствата пред неговия бизнес с бира и за работата му като консултант към фирма за дронове. Деан е типичен пример за понятието multipreneur.

 

lekcia3

 

Видео-връзката беше осъществена чрез Майкрософт Тиймс, който дава възможност за включване на външни за университета участници и споделяне на екраните на всички в срещата, а не само на лектора, както е при BigBlueButton във вътрешната система за електронно обучение на университета, базирна на Мудъл.

 

След края на лекцията на г-н Деан Безлов част от участниците в срещата разучиха възможностите на BigBlueButton, който ще бъде основната технология за видео-лекциите докато излезем от извънредното положение.

 

lekcia1