Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / От летния семестър на 2020 година Стопанският факултет ще стане първият университетски партньор в Източна Европа на института на Европейската инвестиционна банка

   

01.11.2019

 

 

Стопанският факултет СУ „Св. Климент Охридски“ на ще стане първият университетски партньор в Източна Европа на института на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ). От летния семестър на тази учебна година ще стартира ново партньорство между двете институции, в рамките на което водещи експерти от банката ще са гост-лектори, а студенти от магистърските и докторските програми ще участват в Лятната школа на ЕИБ. Стопанският факултет ще осигурява и информация на студентите за стажантската програма на банката, която е отворена и към момента за студенти от България.

 

EIB

 

 

Партньорството е по инициатива на г-жа Илияна Цанова, зам.-управляващ директор на Европейския Фонд за стратегически инвестиции, която посети Стопанския факултет за среща с декана доц. д-р Атанас Георгиев. Инициативата е с подкрепата на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и на Ректора на СУ „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков, с които бяха проведени предварителни срещи.

 

Очаква се първите лекции да стартират от края на февруари и да продължат през целия семестър. Някои от темите на лекциите ще са свързани с ролята на ЕИБ в европейската икономическа политика, изпълнението на енергийни и климатични политики, инструментите за проектно финансиране, иновациите и рисковия капитал и др.

 

За участие в лятната школа на ЕИБ, която ще се проведе през юли 2020 г., Стопанският факултет ще номинира трима студенти от магистърските и докторските си програми.

 

Очаквайте подробности за темите, лекторите и датите на първите гост-лекции.