Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Официален старт на учебната година за магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет

   

19.10.2020

 

На 19 октомври официално стартира учебната година за задочната 2-семестриална магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“ към Катедра „Икономика и управление по отрасли“ на Стопанския факултет в СУ „Св. Климент Охридски“.

EPU-2020

Студентите бяха посрещнати в програмата от директора на програмата и декан на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев и координатора на програмата ас. Мария Трифонова, като обучението започна с лекции по „Регулирани услуги, пазари и ценообразуване“, които се проведоха в зала, но с директно излъчване през MS Teams за студентите, които нямаха възможност да присъстват на място.

Магистърската програма е предназначена за работещи професионалисти и е в задочна форма, като обучението по специалните дисциплини e организирано в 3 модула по 5 дни през зимния семестър и 2 модула по 5 дни през летния семестър. За завършилите неикономически специалности са предвидени допълнителни лекции по общоикономически дисциплини през уикендите на зимния семестър.

Както и през 2019-а година, през настоящата учебна година се записаха 40 студенти. След семестриално завършване, те трябва да защитят магистърски тези през ноември 2021 г.