Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Нова книга на д-р Марина Стефанова – „Корпоративна социална отговорност в българските малки и средни предприятия“

   

10.04.2020

 

 

В сайта на ozone.bg започна предварителна продажба на новата книга с автор д-р Марина Стефанова – доктор от Стопанския факултет и преподавател в програмите на факултета по корпоративно управление, корпоративна социална отговорност и устойчивост на бизнеса. Поръчалите книгата могат да я очакват с доставка след края на април тази година.

 

 

В книгата са обобщени съвременните теории за КСО, както и специфичните проявления на икономическия модел върху поведението и резултатите на компаниите до 250 служители. На основата на задълбочен анализ на ключови теории и емпирични изследвания са изведени шест основни фактора, оказващи влияние върху КСО дейностите на българските малки и средни предприятия.

 

Предназначена е за студенти, докторанти и преподаватели в бакалавърски, магистърски и докторски програми на факултети по политически, стопански и технически науки; за експерти и ръководители в компании, аналитични центрове, съсловни и браншови асоциации; за инвеститори и администратори.

 

Д-р Марина Стефанова е преподавател по корпоративно управление, корпоративна социална отговорност и устойчивост на бизнеса в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и във Висшето училище по застраховане и финанси. Паралелно със заетостта си в академичната област, тя е председател на Българска асоциация на КСО специалистите, директор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и консултант на програмата „Businеss for results“ към УНИЦЕФ в България.

 

Работи активно за създаване на стандарти и политики в областта на КСО като член на Огледалния комитет на ISO 26 000 към Българския институт за стандартизация, член на Консултативния съвет по КСО към Министерството на труда и социалната политика и активен участник в работата на Икономическия и социален съвет.

 

Мултимедийният информационно-образователен проект CSR AdviceBoх, който тя ръководи, я позиционира в общественото пространство като един от онлайн предприемачите с кауза.

 

През 2013 г. b2b media ѝ връчва приза „Зелена личност на България“.