Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Нов курс по облачен компютинг и изкуствен интелект за бизнеса

   

06.10.2021

 

От тази учебна година в МП Изкуствен интелект за бизнес и финанси стартира нов курс по Облачен компютинг и изкуствен интелект за бизнеса. Основен лектор в него ще бъде д-р Артур Кордон – Президент на компанията Кордон Консълтинг, който е международно признат експерт в приложението на изкуствения интелект (ИИ) в индустрията. Сред неговите клиенти са големи и малки бизнеси и консултантски компании в САЩ, Япония, Южна Корея, Германия и Белгия. Настоящите му проекти решават бизнес проблеми чрез използване на системите за Изкуствен Интелект, интелигентен анализ на намаляването на разходите за енергия, и прогнозиране на цените на суровини. Той също така съветва клиентите си как да интегрират ИИ в техните организации и обучава техните специалисти.

cloud-computing-502462262-5ac1130e119fa800371ba0a8

В предишната си позиция като научен и аналитичен ръководител на една от водещите групи за изкуствен интелект индустрията - на Dow Chemical - най-голямата химическа компания в Америка, д-р Кордон разработва и внедрява множество нови решения, базирани на AI. Те са подобрили и оптимизирали производствените процеси с огромен икономически ефект. Има американски и световен патент и над 70 публикации в най-престижните списания и конференции в приложните AI системи. Автор е на три книги, като последната „Приложна Наука за Данните: Как да се Създаде Стойност със AI“ e издадена от Springer през октомври 2020.

Д-р Кордон е уважаван член на международната научна общност в областта на приложните системи за изкуствен интелект като участник в програмните комитети на най-признатите конференции в тази област и много комитети в IEEE (най-голямата и реномирана научна организация в тази област) и IFAC (Международна федерация по автоматичен контрол.)

Подробности за съдържанието на курса може да откриете тук .