Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Набиране на доброволци за създаване на NET ZERO подлез

   

13.06.2024

 

Имаш ли желание да си част от промяната?

Представяш ли си как светът около нас може да бъде по-чист и красив?

Искаш ли да започнеш лятото като доброволец?

Ако отговорът е „ДА“, ти си нашият човек и те очакваме, защото...

Стопанският факултет стартира инициатива да превърне пешеходния подлез и Change бюрото на спирка „ж.к. Изток“ във виртуален вход към един въглеродно неутрален и устойчив свят. Проектът се реализира на четири етапа:

  • Почистване на изостаналите търговски пространства;
  • Поставяне на ново LED осветление;
  • Основно почистване на пространството в и около подлеза;
  • Създаване на тематичен mural “Net Zero World”.
    podlez_1920 x 1005

С твоя помощ, колеги студенти, доброволци от квартала и екип от факултета, планираме няколко поредни доброволчески дни, в които да свършим планираните дейности до края на месец юни 2024.

Ако припознавате идеята и искате да ни подкрепите, моля, изпратете своята заявка за участие в доброволческите дни тук: https://forms.gle/nBckNvRwPujJV91u7

Проектът се осъществява в партньорство с район Изгрев, район Слатина, Асоциация на специалистите по устойчивост, HPE България, Чисти.БГ, Business club и ESG platform.

***

Net Zero подлез е част от концепцията на ръководството на Стопанския факултет за създаване на Net Zero Campus като мечтано устойчиво пространство, в което знанието, научните открития и уличното изкуство се обединяват, за да създадат здравословна, подкрепяща и насърчаваща среда за живот и развитие за младите хора и квартала.