Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Младежко предизвикателство за климата на ЕС

   

08.09.2021

 

ЕС стартира нова инициатива, която дава възможност на младите хора да превърнат идеите си в областта на климата в конкретни проекти. Младежкото предизвикателство за климата - част от Европейския пакт за климата, лансиран от Европейската комисия цели да обедини млади хора на възраст между 15 и 30 години от цяла Европа, като им даде възможност съвместно да създадат иновативни идеи за проекти в областта на климата. Не е нужен предишен опит - само ентусиазъм, визия и желание за изграждане на едно по-добро бъдеще. Онлайн регистрацията е отворена до 20 септември.

241223150_224570646299596_5080464606342354511_n

След регистрация, участниците получават достъп до Community Hub - място, където ще може да се свързват и общуват помежду си. Там могат да се присъединят към съществуващи работни групи, които вече са започнали да подготвят идеи или да стартират своя собствена група. Няма ограничение за броя на проектните идеи, които да се изпратят, а най-добрите проекти ще бъдат представени на заместник-председател на Комисията Франс Тимерманс през есента.

Предизвикателството е страхотен шанс за младите хора да се запознаят и работят със съмишленици от цяла Европа. През цялото време, младежите ще може да разчитат на подкрепа и съвети от обширна мрежа относно всички техни идеи. А накрая избрани участници ще имат възможността да направят обиколка из Комисията.