Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Microsoft Hacking STEM за българското образование

   

11.11.2019

alumni
zx620y348_2843698

 

Microsoft Hacking STEM за българското образование

 

Сдружението на възпитаниците на Стопански факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" FEBA Alumni , в партньорство с Майкрософт България стартира реализирането на проект: "Microsoft Hacking STEM за българското образование". Проектът се реализира в периода Ноември - Декември, 2019 г. и цели да обучи 300 учители от областите: София-град, София-област, Пловдив, Варна, Благоевград, Велико Търново, Видин, Стара Загора, Габрово, Ямбол.

 

Платформата Microsoft Hacking STEM е насочена към учителите от средните училища и цели да предостави достъпни педагогически инструменти, чрез които да се обогати и модернизира практиката в извънкласните STEM обучения чрез методите на науката, технологиите, инженерството и математиката. Учебните помагала са проектно ориентирани и са мултидисциплинарни.

 

С реализирането на настоящия проект FEBA Alumni си поставя за цел да подпомогне изучаването на STEM науките в рамките на заниманията по интереси в българските училища.

 

За повече информация: stem@feb.uni-sofia.bg