Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Международната конференция Green Transition 4.0 набира доброволци

   

10.04.2024

 

Вие сте студенти, мечтаете в зелено и искате да посветите част от своето време и познания на бъдещето на Земята. Вярвате в личния пример, спорите с преподавателите и връстниците си, защото търсите авторитети. Искате работа, която съжителства с планетата и Вашата суперсила е вярата в устойчивото развитие на икономиките и обществата. Грижа Ви е за дървото, което сте посадили, но и за жертвите на земетресения и наводнения в другата половина на Кълбото. Желаете да сте част от съ-общност, която мисли точно като Вас?

Станете доброволци в четвъртото издание на най-успешния форум за зелена трансформация – „Green Transition Forum 4.0 – Новите перспективи пред Централна и Източна Европа”, който ще се проведе в София на 26-28 юни 2024 г.

Screenshot 2024-04-10 173345

В предстоящото събитие ще бъде дадена думата на младите хора на България. Планиран е специален Fire chat за доброволците с вдъхновяващи говорители – изпълнителният вицепрезидент на ЕК и комисар за Европейския зелен пакт г-н Марош Шефчович, комисарят по работни места и социални права г-н Никола Шмит, комисарят по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж г-жа Илиана Иванова и министърът на висшето образование, науката и иновациите на Словения д-р Игор Папич. Сред потвърдилите панелисти са още президентът на ЕИБ г-жа Надя Калвиньо и заместник-директорът на Енергийната общност г-н Дирк Бушле. С тях в зеления чат за бъдещето ще застанат премиери, министри, кметове, президенти на големи компании, учени, журналисти и общественици.

Организатори на Green Transition Forum са Dir.bg и News – най-големият интернет портал в България и сайтът за устойчиви политики в икономиката.

„Вярваме, че нашата мисия е да бъдем медиатори на важния обществен разговор за случващото се с планетата, въпреки фалшивите новини, дезинформацията и популистките послания. Трите глобални трансформации – зелена, дигитална и демографска – са огромно предизвикателство за правителствата и индустриите, но най-вече за Вас – младите хора. Сигурни сме, че имате какво да попитате. Присъединете се към нашия екип и станете част от активните, знаещите, силните гласове на трансформацията. Тази среща няма да Ви остави безразлични“, посочват организаторите.

Заинтересованите студенти от Стопанския факултет могат да се запознаят с възможността за доброволчество на 12 април, петък, от 11:30 часа в зала 420. Лектори ще са организаторите на събитието, сред които и г-жа Моника Станишева.