Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Лидия Лазарова-Атева от НАП изнесе гост-лекция пред студентите от МП „Митнически и данъчен контрол“

   

10.06.2024

 

На 9 юни 2024 г. Лидия Лазарова-Атева, главен експерт в отдел „Обучения“, дирекция „Управление на човешките ресурси“ в Централно управление на Национална агенция за приходите (НАП), и обучаващ по счетоводство, корпоративно облагане и държавни помощи, изнесе гост-лекция пред студентите от магистърска програма „Митнически и данъчен контрол“ с ръководител доц. д-р Цветан Мадански. Госпожа Атева е методолог „Държавни помощи“, била е началник отдел „Методология наблюдение и координация на държавни помощи“ в Министерство на финансите до 2018 г.

Picture19

Темата на лекцията бе „Държавни помощи - законодателна рамка (европейска и национална). Видове помощи. Тест за държавна помощ“. В рамките на лекцията се разгледаха практически казуси за определяне на наличие и вид на държавна помощ.

Лекцията беше поднесена професионално, като се получи ползотворна дискусия между гост-лектора и студентите по отношение на видовете държавни помощи, регулациите и теста за държавна помощ.