Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Как от сурови данни да достигнем до история? – гост-лекция на екип от Schwarz IT България

   

21.10.2021

 

На 23 октомври от 10:00 ч. Пенчо Добрев, ръководител на отдел BI, AI & Data Services в Schwarz IT България, заедно със Слав Йолов и Недялко Йорданов, които са част от същия отдел, ще изнесат гост-лекция за студентите от Стопанския факултет.

20211023_Sofia_University(1)-0

„Независимо дали предсказваме наличието на котка в снимка или колапса на финансовия пазар, подходът към почистване и опознаване на данните е един и същ. В тази лекция ще решим практически бизнес казус като преминем през процеса на запознаване с данните, почистването им и първоначалното изграждане на възможни обяснителни характеристики за последващо моделиране. Ще имате възможността да преминете през процеса заедно с нас и да откриете как сурови данни могат да разкажат историята на потребителите. Ще ви запознаем и с наличните безплатни онлайн инструменти за работа с данни. В края на тази лекция ще сте научили основния подход към справянето с всеки казус и ще можете успешно да започнете пътешествието си в света на данните“, споделят те.

Линк за включване в лекцията: https://bit.ly/AI_FEBA_DataPrep