Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Излезе от печат колективната монография „История на българското предприемачество“

   

06.02.2023

 

Излезе от печат колективната монография „История на българското предприемачество“. Това е първи опит за систематично представяне на зараждането и развитието на предприемачеството в България. Инициатор на проекта е Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, а книгата бе издадена с активната подкрепа на изпълнителния директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков.

Част от авторския колектив са преподаватели от Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ – проф. д.с.н. Цветан Давидков; проф. д-р Десислава Йорданова; доц. д-р Ралица Ганева; доц. д-р Соня Георгиева – и Университета за национално и световно стопанство (УНСС) – проф. д.и.н. Пенчо Пенчев; доц. д-р Костадин Коларов; гл. ас. д-р Силвия Георгиева.

1675668302

Изданието е полезно за действащи и начинаещи предприемачи; за преподаватели в университетите и учители в българското училище. За вземащите решения в сферата на регулирането на стопанската дейност. За студенти, изследователи, любознателни колеги и граждани.

Монографията се разпространява безплатно и може да бъде изтеглена от сайта на Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.