Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Инж. Джулия Гордеманс от „Westinghouse Electric“ ще изнесе онлайн гост-лекция на 15 май

   

22.04.2024

 

На 15 май 2024 г. ще се проведе онлайн гост-лекция на инж. Джулия Гордеманс от „Westinghouse Electric“, организирана от Физическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

Темата на лекцията е „Еволюция на технологията на леководните реактори в САЩ: Развитието на пасивни ядрени централи“.

f

Това е една увлекателна лекция за еволюцията на ядрената технология в САЩ, базирана на водо-водни реактори, както и разработване на пасивни инсталации. По време на тази лекция, историята на разработването на водо-водни реактори в САЩ ще бъде преразгледана, започвайки от първия комерсиален реактор с вода под налягане „Shippingport“, пуснат в експлоатация през 1957 г., до най-последно поколение реактори III+.

Лектор: инж. Джулия Гордеманс, инженерен директор в компанията „Westinghouse Electric“, която ръководи внедряване на най-новата „АР“ технология. Тя отговаря за техническата координация на инженерството в подкрепа развитието на нови проекти, базирани на AP1000 и AP300 технологии.

Лекцията ще се проведе на 15 май 2024 г. от 16:00 ч., онлайн. За нея трябва да имате предварителна регистрация до 13 май 2024 г. Може да я направите като натиснете ТУК.