Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция в Стопанския факултет за сливанията и придобиванията в правото на ЕС от проф. Жак Малерб, KU Leuven, Белгия

   

27.10.2019

 

 

Проф. Жак Малерб, професор емеритус в университета на Льовен и член на неговия изследователски център CRIDES, ще изнесе лекция на английски език на тема „Mergers and acquisitions and the latest EU directives including DAC 6“ в зала 411 на Стопанския факултет на 28 октомври, понеделник, от 18:00 ч.

 

jacques

 

 

Лекторът посещава Стопанския факултет по покана на гл.ас. д-р Савина Големинова, преподавател от Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Тя е автор на книгата „Предизвикателствата пред държавите членки и кандидатките за членство в Европейския съюз в областта на данъчното облагане и финансовото право“ с преговор от проф. Малерб.

 

Жак Малерб (Доктор на юридическите науки и лисансие на икономическите науки от университета в Льовен, магистър на юридическите науки от Харвардски университет) е автор и съавтор на множество публикации, включително водещи изследвания в областта на данъчното и корпоративното право, в национален и международен мащаб. Той е професор емеритус в университета на Льовен и член на неговия изследователски център CRIDES. Преподава в Болонския, Хамбургския и Букурещкия университети. Член-кореспондент на Кралската академия по юриспруденция и законодателство в Испания и доктор хонорис кауза на Националния университет Сан Маркос в Лима, Перу. Консултант към “Simont Braun” (Брюксел). Бивш заместник-председател на Постоянната научна комисия на Международната фискална асоциация (IFA), Ротердам, Нидерландия. Владее френски, холандски, английски, немски, италиански и испански език.