Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция в курса по „Съвременни развития и иновации в управлението на човешките ресурси“

   

25.10.2021

 

По покана на проф. Желю Владимиров и доц. Николай Нетов на 23 октомври (14:00-15:30 ч.) г-н Минчо Донев беше гост-лектор в Стопанския факултет. Лекцията беше част от дисциплината „Съвременни развития и иновации в управлението на човешките ресурси“, която е включена в учебните програми на МП Аутсорсинг проекти и компании и МП БА-РЧР.

imgonline-com-ua-CompressToSize-gJIrTx7z083e

Акцент бе поставен върху следните теми:

  • Global Job Alignment - А process of systematically establishing the relative value of different jobs across an entire organization.
  • Salary structures - A process used to determine the relative value of a position based on data.
  • Career Lattice as a concept to expand development opportunities.

 

Лекцията се проведе онлайн в MS Teams.

Минчо Донев е мениджър „Човешки ресурси“ в Инграм Микро България и член на Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии. Минчо е завършил бакалавърска и магистърска степен по МИО и Международен бизнес, има в биографията си и международни обучения в областта на управлението на човешките ресурси и мениджмънта.

Докато преминава през различни позиции в сферата, Донев е участвал в големи проекти на компанията през последните 8 години – по-голямата част свързани със заплащането, дигитализацията, управлението на хора, структурирането на работния процес, придобивките и признанието за служителите. От 2013 г. насам компанията е пораснала от 250 служители до внушителните 1190 сега.

Важни за Минчо Донев в кариерата са две основни задачи: „да решавам реални проблеми, които да помагат на хората, и да не спирам да се уча“. В свободното си време Минчо Донев се старае да балансира виртуалното с реалното. Понякога избира малки „направи-си-сам“ проекти, а друг път: игри на карти с приятели или градска разходка до някое отдалечено място.