Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост лекция „Проектно финансиране в енергетиката“ на Иван Цанков, Главен търговски директор, Ей И Ес България

   

18.05.2016

 

На 17 май гост-лектор по дисциплината „Мениджмънт на енергийни и ютилити компании“, част от магистърската програма „Икономика и управление в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги“ в Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ беше Иван Цанков, Главен търговски директор, Ей И Ес България. Темата на неговата лекция беше „Проектно финансиране в енергетиката“.

 

IMAG5700

 

Иван Цанков се присъединява към проекта „Марица Изток 1“ през 2006 г. През 2007 г. е назначен за главен финансов директор, а в последствие през 2013 г. за главен търговски директор на компанията. Има солиден финансов и управленски опит в Петрол холдинг, Артур Андерсен и Делойт.

Иван Цанков завършва УНСС и прави последваща квалификация в „Дарден бизнес скул“, университета на Вирджиния, САЩ. Член е на Асоциацията на дипломираните експерт-счетоводители, Великобритания.