Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Васил Караиванов в ядрената програма на Стопанския факултет и Физическия факултет

   

08.04.2024

 

На 29 март Васил Караиванов изнесе гост-лекция за „Проектно финансиране в енергетиката" в новата магистърска програма на английски език „Nuclear Technologies, Management, and Innovations", създадена съвместно от Стопанския факултет и Физическия факултет на СУ. Васил Караиванов, който е асистент в Катедра „Икономика" в Стопанския факултет, изнесе гост-лекцията си в качеството си на ключов експерт в редица големи енергийни и инфраструктурни проекти в страната през последните 20 години.

snimka-VKaraivanov

В гост-лекцията си Васил Караиванов представи основните процеси по подготовка, структуриране и изпълнение на големи инфраструктурни проекти „на зелено" при използване на проектно финансиране. В лекциите бяха включени и редица казуси от практиката, включително от големи енергийни проекти в България.

Ас. Васил Караиванов води лекциите по „Проектно финансиране" в другата магистърска програма за енергийния отрасъл – „Енергийни пазари и услуги", като тази дисциплина се преподава вече близо 30 години и от самото начало включва редица практически казуси от инфраструктурата, енергетиката и ютилити бизнеса.

Васил Караиванов е също така председател на Управителния съвет в „София Тех Парк" и Председател на Българската макроикономическа асоциация. Води лекции и в редица обучения на Стопанския факултет и партньорски организации, сред които се откроява Водната академия и др.