Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на Иванка Диловска, член на УС в Института за енергиен мениджмънт, пред магистрите по „Енергийни пазари и услуги“

   

05.12.2019

 

 

На 2 декември г-жа Иванка Диловска, член на УС в Института за енергиен мениджмънт, изнесе лекция на тема „Цели и политика за енергийна ефективност на ЕС до 2020 г. и за периода 2021-2030 г.“ пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет.

 

IDilovska

 

 

Г-жа Диловска представи политиката на ЕС „енергийната ефективност – на първо място“, националните цели до 2020 г. и степента на изпълнение, задължителните национални цели и политиката за изпълнението им, рисковете и перспективите пред Схемата за задължения за енергийна ефективност (СЗЕЕ) като инструмент за изпълнение на задължителните цели, целите за енергийната ефективност в България за 2021-2030 г. съгласно проекта на Национален план за климата и енергетиката, както и потенциала за енергийна ефективност в България.