Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекция на г-н Славчо Нейков, председател на УС в EMI, пред студенти от Стопанския факултет

   

04.12.2020

 

Славчо Нейков, Председател на УС в Института за енергиен мениджмънт (EMI) и член на борда на EURELECTRIC, представи гост-лекция в качеството си на независим експерт на тема „Актуални предизвикателства пред българската енергийна политика“ пред студентите от магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет.

SNeykov

Г-н Славчо Нейков е с повече от 25 години непрекъснат стаж в енергийния сектор, включително и като главен секретар на Министерство на енергетиката, Комисар в енергийния регулатор, експерт в Секретариата на Енергийната харта в Брюксел, Директор на Секретариата на Енергийната общност във Виена.

Освен работата му като служител в държавни и международни институции, той е бил в ръководството на няколко енергийни компании.

Извън енергийния сектор е работил като прокурор и юрисконсулт.

Г-н Нейков е завършил Юридическия факултет на Софийския университет; има също така и двегодишна специализация по международни икономически отношения, както и магистърска степен по европейска интеграция от Университета “Лимерик” в Ирландия.