Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Гост-лекции на адв. Георги Спасов в лекциите по „Корпоративно и финансово право“

   

27.10.2020

Адв. Георги Спасов ще бъде гост лектор на 3 и 10 ноември 2020г. (14-18 ч.) по покана на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова в рамките на лекционния курс по дисциплината „Корпоративно и финансово право“ на бакалавърска програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“(на английски език).

ГеоргиСпасов

Ще бъдат представени следните теми: Ownership and Real Estate. Property law – legal framework and basic concepts; Competition law and anti-trust legislation – European and national legal and institutional framework. Basic concepts and principles. Лекцията ще се проведе в Microsoft Teams

Адв.Георги Спасов е управляващ съдружник на Адвокатско съдружие „Спасов и Братанов“ (http://sbn-law.com/) и член на Софийската адвокатска колегия от 1993 г. Областите, в които специализира по време на задграничните му обучения включват: банково и финансово право (Лондон), сделки с ценни книжа и регулацията им (Япония); европейско банково право (Лондон) и право на Европейския Съюз (Хага). Адв.Спасов е участвал в повечето от големите проекти на съдружието в областите на сливания и придобивания, банкови сделки и пазари на ценни книжа, енергетика и инфраструктура, процесуално представителство в съд и арбитраж. Той е преподавател по търговско право в СУ "Св Климент Охридски".

Адв. Георги Спасов многократно се споменава като една от водещите личности в българската правна професия и е персонално препоръчван във водещите специализирани справочници. Той е изпълнявал различни професионални задачи в 22 юрисдикции, освен в Република България. Владее английски и има много добри познания по руски език. В свободното си време адв. Спасов е известен като майстор гастроном.