Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Global Business School Network (GBSN) посреща Стопанския факултет в общността си с интервю с декана доц. д-р Атанас Георгиев

   

13.06.2024

 

Global Business School Network (GBSN) посреща Стопанския факултет в общността си с интервю с декана доц. д-р Атанас Георгиев. Във видеото доц. д-р Георгиев разказа за историята на Софийския университет и ролята му в икономическия и обществен живот, както и за постиженията на Стопанския факултет и мисията му да утвърждава новаторски подходи в образователния сектор и във връзките с международни институции от ключово значение.

На 15 март т.г. Стопанският факултет получи официалната покана да стане част от GBSN общността – престижна мрежа от над 150 водещи бизнес училища от 58 държави, ангажирани с мисията да въздействат върху устойчивото развитие в световен мащаб чрез образование, научни изследвания и ангажираност на общността.

„Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски” е не само водещото българско бизнес училище, но и първото международно акредитирано висше училище по бизнес в България – от AMBA. Ние сме за момента и единственият член на мрежата на AACSB и първото бизнес училище, присъединило се към GBSN. Стопанският факултет също така членува в инициативата PRME и в Глобалния договор на ООН, както и в регионални европейски мрежи за бизнес образование. Нашите международни партньори за акредитация и сертифициране включват ACCA, ICAEW, CFA Institute и Международната агенция за атомна енергия, а в нашата мрежа от корпоративни и институционални партньори са водещи публични, неправителствени и бизнес организации. Това ново членство ще ни позволи да реализираме пълния потенциал на нашия международен обхват, в синхрон с мисията на GBSN и с партньорството на всички членове на тази мрежа“, заяви доц. д-р Атанас Георгиев при присъединяването на факултета към Global Business School Network.