Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / ЕСО стартира програма за платен летен стаж за всички студенти във висшите учебни заведения в страната и чужбина

   

05.03.2021

 

Електроенергийният системен оператор започва програма за платени летни стажове на студенти, обучаващи се във всички специалности във висшите учебни заведения в страната и чужбина.

itemitemitemng10abr49

Целта на стажантската програма на дружеството е да осъществи социално отговорна, ефективна връзка между бизнеса и образованието. Инициативата на ЕСО е насочена към осигуряване на ценен практически опит и възможност за кариерно развитие на младите специалисти в напредничава компания от сектора на енергетиката. Платените стажове, с продължителност до 3 месеца, ще се провеждат в периода от 1 юни до 30 септември и ще осигурят на студентите възможност за прилагане на знанията в реална работна среда и за обогатяване на наученото, чрез преживяване извън учебните зали.

Всеки стажант на ЕСО ще има индивидуален ментор, който да подпомага персоналното практическо обучение със съвети и професионални напътствия. Менторите от ЕСО ще преминат специална обучителна програма. Студентите ще имат възможността да придобият нови знания и умения от най-добрите експерти в сферата на енергетиката сред служителите на ЕСО. Стажантската програма на ЕСО е активно средство за подготовка на необходимите кадри за сектора сред младите специалисти, както и свързващо звено между бизнеса и академичното образование в отговор на съвременните кадрови потребности на енергийната индустрия.