Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Екипът на Стопанския факултет проведе семинар по стратегическо планиране с вицепрезидента на AACSB проф. Рон Тунинга

   

24.06.2024

 

На 18 юни 2024 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски” посрещна вицепрезидента на AACSB и директор за Европа, Близкия Изток и Африка проф. Рон Тунинга за целодневен семинар по стратегическо планиране. Срещата беше организирана по инициатива на декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев и бе проведена благодарение на проекта TWIN4ECO, финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост.

snimka 1.1

Традиционно предлаганият от AACSB семинар с ръководствата на бизнес училища за ефективно стратегическо планиране беше проведен специално за екипа на Стопанския факултет във формат на вътрешна среща с лектор проф. Рон Тунинга. В семинара участваха членове на Факултетния съвет на Стопанския факултет, както и други преподаватели и представители на непреподавателския състав. Екипът на Стопанския факултет получи информация и примери относно предизвикателствата, свързани със стратегическото планиране в образователни институции – от полагане на цели до измерване на резултатите и методи за гъвкаво планиране – Agile.

Чрез интерактивни упражнения участниците свързаха стратегическия план на Стопанския факултет с акредитационните стандарти на AACSB и разгледаха подходящи примери, които биха подпомогнали създаването на стратегически план.

Семинарът за стратегическо планиране е част от усилията на Стопанския факултет за постигане на акредитации от AACSB и EFMD след успешното получаване на акредитация от AMBA през май 2023 г. Междувременно Стопанският факултет се присъедини и към мрежата Global Business School Network (GBSN).

В момента Стопанският факултет на Софийския университет е единственото бизнес училище в България с членство в AMBA (вкл. акредитация), AACSB, EFMD и GBSN.

snimka 2.2