Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Докторант Рени Панчева от Стопански факултет спечели първа награда от конкурса „Бизнес модели за кръгова икономика“

   

21.02.2023

 

На 17 февруари 2023 г. в Института за икономически изследвания – БАН се състоя церемония по връчване на наградите от конкурса „Бизнес модели за кръгова икономика“. Конкурсът се проведе в рамките на проект „Кръгова икономика за устойчиво бъдеще – гражданското общество в България за Европейския зелен пакт“, изпълняван от Клуб „Икономика 2000“ с финансиране от Програма LIFE на Европейския съюз.

feba_img

Първа награда в категория „Докторанти в университет или научен институт“ бе присъдена на Рени Панчева, докторант в катедра „Икономика и управление по отрасли“ на Стопанския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ за представения проект „ReTray: Интелигентна система за разделно събиране на цигарени угарки“.

Получените разработки от ученици, студенти и докторанти от учебни заведения на територията на България представиха иновативни идеи и решения за внедряване на повече кръгови бизнес практики в прехода на България от линеен към кръгов модел на икономическо развитие.