Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Договор за сътрудничество бе подписан между Центъра на учебно-тренировъчни фирми към МОН и Стопански факултет

   

30.01.2023

 

На 27 януари бе проведена среща между директора на Центъра на учебно-тренировъчни фирми към Министерството на образованието и науката (МОН) г-жа Дария Мавродиева и декана на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Атанас Георгиев. На срещата бе подписан договор, с който формално беше учредена учебно-тренировъчна фирма в рамките на Стопанския факултет. Тя ще бъде част от мрежата на учебно-тренировъчните фирми в България.

Untitled design

В рамките на новоучредената тренировъчна фирма студентите ще имат възможност да работят в стимулационна среда на реален бизнес като използват специализирани софтуери за обработка на счетоводна информация и администриране на трудови договори и заплати. С включването на фирмата в мрежата на учебно-тренировъчните фирми, студентите ще могат да комуникират и работят с ученици и студенти от цялата страна.

На срещата още присъстваха доц. д-р Тодор Ялъмов, зам.-декан „Научно-изследователската дейност, иновации и проекти“, доц. д-р Елеонора Станчева-Тодорова, ръководител на МП „Счетоводство и одит“ и гл. ас. д-р Н. Кацарски, сертифициран ръководител на учебно-тренировъчни фирми.