Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Боряна Пелова е сред 100-те най-влиятелни ИТ личности в България за 2024 г.

   

29.04.2024

 

Доц. д-р Боряна Пелова е сред 100-те най-влиятелни ИТ личности в България за 2024 г. Това посочи ежегодният индекс на Career Show „Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България“. Индексът отличава постиженията на родните ИТ специалисти и иноватори и дава гласност на техния принос за развитието на сектора в страната. Класираните в него се определят на база публично гласуване. В подкрепа на номинираните тази година са подадени над 11 000 гласа.

доц. Боряна Пелова

Място в индекса намериха личностите, събрали най-много гласове. Сред класираните в индекса са основатели на български софтуерни компании и проекти, технически директори на големи международни компании, лектори и обучители, както и основателите на най-големите софтуерни академии у нас и др.

Засилено присъствие на жените в сектора се наблюдава сред тазгодишните Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България. Сред дамите, намерили място в индекса, са проф. Силвия Илиев, директор на Институт GATE, доц. д-р Наталия Футекова, управител на ERP Academy, доц. д-р Боряна Пелова, академичен директор на магистърска програма „Изкуствен интелект за бизнес и финанси“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Ива Янкова, основател на Logischool и др.

С пожелание за още много успехи, екипът на Стопанския факултет поздравява доц. д-р Боряна Пелова!