Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. д-р Атанас Георгиев ще представлява СУ „Св. Климент Охридски“ в Лидерския съвет на UN SDSN Black Sea

   

13.01.2022

 

Доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, бе определен от ректора на Университета проф. д.ф.н. Анастас Герджиков да представлява СУ в Leadership Council на международната мрежа за устойчиво развитие UN SDSN Black Sea, считано от 2022 г.

В Съвета участват представители на различни университети, ситуирани в Русия, Румъния, Украйна, Гърция, Армения, Сърбия, както и представители на други организации от региона.

ei

Визията на SDSN Черно море Black Sea е да обедини различни хора в една обща цел – устойчивото развитие. Хора, идващи от различни страни, използващи различни езици, с различен произход, различен социален, културен и исторически статус, различни традиции и навици, различна религия, обединяват сили, за работят заедно за подобряване на техния живот и за осигуряване на мирно, проспериращо и устойчиво бъдеще. За постигането на тази цел хората, правителствата, бизнеса и предприемачите ще трябва да намерят обща основа за сътрудничество, участие и изпълнение на целите за устойчиво развитие.