Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Доц. Атанас Георгиев изнесе лекции по „Енергийна дипломация“ в Харков, Украйна

   

25.09.2017

 

На 18, 19 и 20 септември доц. д-р Атанас Георгиев участва в гост-лекции на тема Energy Diplomacy: what does it mean for Ukraine в Харковския национален университет Н. В. Каразин и в Харковския национален икономически университет „Саймън Кузнец“.

Посещението е в рамките на проект на Дипломатическия институт към българското Министерство на външните работи, финансиран от българското правителство и от Държавния департамент на САЩ по американската програма „Emerging Donors Challenge Fund” (EDCF), чиято цел е да подкрепи инициативи, свързани с енергийната сигурност и енергийната диверсификация на Западните Балкани, Украйна, Молдова, Грузия и Армения. По-рано през 2017 г. подобни лекции бяха проведени в Киев и в Чернивци в Украйна.

 

1 изтеглен файл

В лекцията и в последвалата кръгла маса на 18 и 19 септември участваха още г-н Славчо Нейков – енергиен експерт и председател на УС в Института за енергиен мениджмънт, както и г-н Теди Ганчев от Дипломатическия институт.

В кръглата маса взеха участие енергийни експерти, представители на академичните среди и бизнеса. Българските лектори споделиха опита на Република България с прилагането на европейското законодателство в енергетиката в рамките на процеса по присъединяване към Европейския съюз.

2изтеглен файл

На 20 септември доц. д-р Атанас Георгиев изнесе гост-лекции и в Харковския национален икономически университет „Саймън Кузнец“ пред студенти от специалности Бизнес администрация, Международна икономика и др.

3изтеглен файл