Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Дискусионен форум на тема „Equality in Law and through Law“ се проведе в Софийския университет

   

26.04.2024

 

На 25 април 2024 г. от 17 ч. в зала 224 на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ се проведе дискусионен форум на тема „Equality in Law and trough Law“.

SMG DF

В него участваха проф. д-р Янаки Стоилов, преподавател в Юридическия факултет и член на Коституционния съд, доц. д-р Христо Христев, преподавател по право на ЕС в Юридическия факултет на СУ, проф. Lise Chatain и проф.Daniele Nainguy. Приветствие към участниците направи зам.-деканът по международната дейност на Юридическия факултет на СУ - проф. д-р Мартин Белов. Организатор на събитието бе гл. ас. д-р Дилян Начев, който преподава в Юридическия факултет и в Стопанския факултет на СУ.

По време на форума доц. д-р Савина Михайлова-Големинова представи част от доклад, подготвен за предстоящия конгрес на Европейската асоциация на данъчните професори (EATLP) в Антверпен.

SMG1

Проф. Lise Chatain, Université de Bourgogne, която е национален докладчик за Франция за конгреса на EALTP, запозна аудиторията с добрите практики на Франция.

Активностите са в изпълнение на проектни дейности по дейност т. 3.3. „Международно сътрудничество в стратегическите области на висшето училище“ по проект BG-RRP-2.004-0008 „Софийски университет - Маркер за Иновации и Технологичен Трансфер“ (SUMMIT - Sofia University Marking Momentum for Innovation and Technological Transfer). Доц. д-р Савина Михайлова-Големиновa е член на Европейската асоциация на данъчните професори (EATLP) и на Международната фискална асоциация (IFA), представител за България в женската й секция.

Презентацията на доц. д-р Савина Михайлова-Големинова можете да видите тук.

QS