Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет участва в заключителната конференция на проекта TRANSFORM, организирана от Асоциация за развитие на София

   

16.12.2020

 

На 16 декември деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев участва в заключителната конференция на проекта TRANSFORM, организирана от Асоциация за развитие на София (Sofia Development Associaction).

transform

Темата на конференцията беше „Новите технологии в помощ на енергийната ефективност и санирането на жилища и сгради: Моделът ТРАНСФОРМ“, а целта на заключителното събитие по проекта бе да събере представители на местни власти от София и страната, специалисти по жилищна политика, финансови институции, неправителствени организации, за представяне на модела за енергийно реновиране на сгради, разработен от консорциума на ТРАНСФОРМ и резултатите от пилотната фаза на проекта в София.

Участниците обсъдиха цялостната концепция за реновиране – дигитална и практическа трансформация, нов модел на финансиране чрез самоучастие и чрез посредническа организация, както и добри практики и изводи от други градове в Европа.

 

Вижте повече във видеото от събитието.