Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет участва в IX Global Baku Forum в Азербайджан

   

22.06.2022

 

Деканът на Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски” доц. д-р Атанас Георгиев беше делегат в 9-ото издание на Global Baku Forum в Азербайджан през юни 2022 г. Форумът на високо равнище е организиран от Nizami Ganjavi International Center под патронажа на президента на Азербайджан Илхам Алиев. Форумът се проведе под мотото „Предизвикателства пред глобалния световен ред”. Президентът на Република Азербайджан Илхам Алиев присъства на церемонията по откриването на форума.

По време на събитието деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев участва в няколко срещи заедно с останалите членове на Лидерския съвет на SDSN Black Sea.

BAKU 1

Доц. Георгиев участва в среща с проф. Джейран Махмудова, ректор на Азербайджанския държавен университет за култура и изкуства, и нейния екип, за дискусия на тема „Ролята на изкуствата за насърчаване на устойчивото развитие и прилагане на целите за устойчиво развитие”, както и за координиране на бъдещо двустранно сътрудничество.

Baku 2

Също така доц. Георгиев се срещна с ректора на Азербайджанския технически университет проф. Вилаят Валиев, с когото осъществява партньорство и в рамките на Международната асоциация по енергийна икономика (IAEE), за обсъждане на сътрудничеството между Стопанския факултет и АТУ. По-късно доц. Георгиев присъства и на конференцията, организирана от SDSN Black Sea и АТУ „Водна и енергийна сигурност. Програма на ООН до 2030 г. за устойчиво развитие“.

Baku 3

По време на 9-ия Global Baku Forum доц. Атанас Георгиев проведе редица двустранни разговори с глобални лидери от политиката, академичните и бизнес среди и обсъди с тях възможности за интернационализация на програмите и инициативите на Стопанския факултет. Програмата на форума включваше и посещение на историческия град Шуша, част от региона Карабах, който е в процес на интензивна реконструкция след продължилия десетилетия конфликт там, приключил през ноември 2020 г.