Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет представи СУ „Св. Климент Охридски“ в Европейския ден на предприемача

   

07.11.2019

 

 

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев представи днес Софийския университет по време на Европейския ден на предприемача, организиран от Научноизследователския сектор на СУ „Св. Климент Охридски“ за 17-и път.

 

news-3836-5935

 

 

Събитието се проведе в сградата на Европейската комисия – Дома на Европа в София с подкрепата на Министерство на икономиката, ОИЦ-София, Innovation Starter и Бизнес клуб на СУ. В откриването се включи заместник-министърът на икономиката Лилия Иванова, която приветства участниците.

 

Зам.-министър Иванова подчерта, че Стартъп икономиката е раздвижила много области, особено в технологичната индустрия, а приоритетни сектори, в които българските стартъпи показват потенциал са: биотехнологии, изкуствен интелект, умни градове, виртуална и добавена реалност, роботика, електромобили и автономни автомобили; дронове, 3D принтиране и дигитализацията.

 

Доц. д-р Атанас Георгиев представи инициативите на Стопанския факултет, чрез които академичната общност подпомага развитието на предприемаческа среда и на необходимите знания и умения в България.