Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Деканът на Стопанския факултет доц. Атанас Георгиев се включи в откриването на „Левчето“

   

21.10.2020

 

За 8-ма поредна година на 18-ти октомври в Зала “Витоша”, парк-хотел Витоша, се проведе „Левчето” – събитие за млади хора, целящо да повиши финансовата им грамотност, организирано от младежката организация „AIESEC България”. Стопанският факултет е традиционен партньор на инициативата от самото ѝ създаване.

levcheto

Деканът на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев се включи в откриването и представи най-новите програми на СУ „Св. Климент Охридски“, свързани с дигитализацията във финансовия сектор и финансовата грамотност – бакалавърската специалност „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ и магистърската програма „Финанси и инвестиции“ в партньорство с Българската финтех асоциация, която стартира с първия за Югоизточна Европа курс по „Финтех и е-банкиране“.

Събитието „Левчето“ е подходящо за всеки, който иска да обогати финансовата си култура, провери знанията си на практика и да намери нови професионални контакти. Традиционно “Левчето” протича на два етапа – първият е панелна дискусия, на която професионалисти в областта на инвестициите, банкирането и личните финанси дават ценни съвети относно личните финанси и първите стъпки в инвестирането. Втората част е запазената марка на „Левчето” – инвестиционната симулация, където участниците имат шанса да проверят знанията си във вълнуващо пресъздаване на финансовите пазари.