Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / ЦОУ и сп. „Ютилитис“ организираха онлайн обучение „Управление на проекти за ВЕИ и енергийна ефективност“

   

17.03.2021

 

На 11 и 12 март сп. „Ютилитис“ и Центърът за образователни услуги на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведоха съвместно онлайн обучение с водещи експерти и мениджъри от енергетиката – „Управление на проекти за ВЕИ и енергийна ефективност“. Обучението е част от инициативите, свързани с популяризиране на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет.

RES-EE

Обучението беше предназначено за мениджъри и експерти, които искат да задълбочат познанията си в сферата на енергийната ефективност и възобновяеми източници. Обучението имаше за цел да представи пред участниците бизнес възможностите, които следват от европейските и национални политики в областта на енергийната ефективност и ВЕИ.

Обучението включваше лекции и отворени дискусии с участниците, по време на които те могат да задават и по-конкретни въпроси, свързани с темата на курса.

В курса участваха 25 представители на енергийни компании, адвокатски кантори и експерти от други институции.

Водещи лектори в курса:

  • Здравка Пекова, Експерт „Бизнес развитие“, ЧЕЗ Електро България;
  • Ивайло Алексиев, Изпълнителен директор, Агенция за устойчиво енергийно развитие;
  • Малинка Николова, Председател на Българска соларна асоциация;
  • Мартин Бояджиев, Търговски директор, AES България;
  • ‎Никола Газдов, Управител, Ренърджи;
  • Пламен Дилков, Изпълнителен директор, България инженеринг;