Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / „Бизнес клуб“ проведе информационна кампания на тема здравословен начин на живот

   

24.04.2024

 

През месец април студентите от „Бизнес клуб“ организираха поредица от лекции, насочени към здравословния начин на живот, физическата активност и превенцията на спортни травми. Тези лекции бяха ключова част от информационната кампания за първото студентско бягане „Uni Run“, което ще се проведе на 27-ми април в парк „Студентски“.

Untitled design (6)

Лекциите, които се осъществиха в рамките на информационната кампания:

  • На 11-ти април се проведе лекция „AI, здравеопазване и здравословен начин на живот“ със специален гост-лектор Георги Къдрев. Тя беше проведена във Фармацевтичния факултет към Медицински университет в партньорство с Българска фармацевтична студентска асоциация.
  • На 15-ти април беше проведена лекция „Превенция при спортни травми“ с д-р Филип Хитов в Медицинския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, която се осъществи в партньорство с Асоциацията на студентите-медици в България – Софийски университет.
  • На 17-ти април се проведе лекция „Изграждане на здравословни навици“ с гост-лектор Веска Тонева от Стопанския факултет.

Студентите имаха възможност да придобият нови знания и да задават въпросите си на специалистите в областта. Чрез подобни инициативи „Бизнес клуб“ се надява да предоставя възможност на студентите да бъдат по-информирани относно темите, насочени към тяхното здраве и физическа активност.

За инициативата „Uni Run“ може да научите тук.