Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Банка ДСК ще подпомогне подготовката на студенти от Стопански факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

   

08.01.2021

 

Банка ДСК ще се включи още по-активно в подготовката на бъдещи специалисти по икономика и финанси. Това предвижда сключено наскоро споразумение за сътрудничество между финансовата институция и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.

DSK_Students_1080x1080

Специалисти от банката ще съдействат за усъвършенстването на учебните програми за бакалавър и магистър, с обогатяването им с примери от практиката и дори с въвеждане на нови дисциплини и специалности. Експерти от Банка ДСК ще водят и лекции и така ще предадат на бъдещите експерти в сферата на управлението, финансите, счетоводството и одита, анализа на големи бази данни и други, безценен опит, подпомагайки бъдещото им кариерно развитие.

Други заложени в споразумението дейности включват анализи на реални казуси от практиката, провеждане на съвместни специализирани обучения, кръгли маси и конференции на теми, които са важни за бизнеса. Банка ДСК ще осигурява студентски стажове и съдействие в кариерното развитие на студентите, като така ще затвърди и позициите си на един от най-предпочитан от студентите работодател в страната.

„Осъзнаваме нашата отговорност и ангажираност към бъдещите специалисти в областта на икономиката и финансите и с това споразумение ясно заявяваме, че правим всичко, което е по силите ни, за да осигурим още по-добра среда за развитието им. Партньорството между бизнеса и университетите винаги е имало отличен потенциал – продължаваме да вярваме в това. Банка ДСК е най-голямата финансова институция в България, с дългогодишна история, но продължава да се променя и развива всеки ден. Това се случва основно благодарение на висококвалифицираните ни специалисти“, сподели г-н Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК.

„Основен приоритет за Стопанския факултет е да развива съвместни инициативи с водещите компании в ключови сектори от икономиката, чрез които да подобряваме непрекъснато учебното съдържание, научните изследвания и възможностите за реализация на нашите студенти. Партньорството ни с Банка ДСК обхваща съвременни теми като приложение на изкуствения интелект и анализа на големи данни в бизнеса, дигиталните приложения в счетоводството и финансите, управление на иновациите и др. С помощта на партньорите ни от бизнеса ще утвърдим лидерската си позиция в тези области и ще дадем повече възможности на нашите студенти“, каза доц. д-р Атанас Георгиев, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.