Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ас. Мария Трифонова участва в предаването „Нашият ден“ на БНР

   

11.02.2020

 

 

На Международния ден на жените и момичетата в науката, на университетски преподавателки и жени от научната общност, ас. Мария Трифонова от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ гостува на "Нашият ден" – предаване на програма „Христо Ботев“ на БНР.

 

New Picture

 

Пред слушателите на БНР ас. Мария Трифонова споделя за преподавателската си дейност в магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“. Интересът ѝ към енергетиката възниква, когато учи икономика и бизнес администрация в Университета Дуйсбург-Есен.

Мария Трифонова разказа за работата по своята дисертация на тема „Ролята на институциите в развитието на ВЕИ сектора“, където използва модели от областта на иновационните теории, прави институционален анализ, и разглежда новото поколение зелени технологии в редица европейски държави, като се фокусира върху социо-икономически проблеми, политически фактори, взаимодействие на сектора с „твърдите“ и „меките“ институции.