Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Ас. Мария Трифонова от Катедра „Икономика и управление по отрасли“ на Стопанския факултет участва в Energy Innovation Bootcamp на Florence School of Regulation

   

30.11.2019

 

 

Ас. Мария Трифонова, научен секретар на Катедра „Икономика и управление по отрасли“ и секретар на магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“ в Стопанския факултет, участва в Energy Innovation Bootcamp на Florence School of Regulation, European University Institute – Флоренция, Италия.

 

FSR-1

 

 

Вторият Bootcamp за енергийни иновации има за цел да обедини млади учени, които да обсъдят адаптацията на индустрията към технологичните и институционалните промени. Перспективата на индустриите като сложни и развиващи се системи отваря дискусията към теми за индустриалната динамика, мрежите, взаимодействията и хетерогенността. В контекста на енергийния преход младите учени обсъждат как се развива индустрията и как тя предизвиква иновации.

 

FSR-2

 

В рамките на посещението си ас. Трифонова проведе срещи с директора на FSR проф. Жан-Мишел Глашан и негови колеги за обсъждане на съвместни инициативи със Стопанския факултет.