Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / PROFEEDBACK - платформа за оценка на общностните политики с оглед тяхното подобряване и по добро разбиране

   

07.12.2021

 

Проектът PROFEEDBACK има амбицията да насърчи работата в мрежа на големи целеви групи , оценяващи общностните политики, да повиши информираността относно значимостта на изследванията на политиките за тяхната оценка, да се подобри ефектът при тяхното разработване.

Изследователи и професионалисти от различни научни области ще представят теории, инструментариуми и методи за оценка на политиката. Чрез анализ и оценка на добри европейски практики ще осигурят високо качество на входяща информация, предназначена за общностните и националните органи, отговорни за оценката на политиките.

logo_share

Проектът се изпълнява в рамките на програма КОСТ и започва изпълнение тази година. Той е в групата на последните проекти, финансово подкрепени от програмата.

България има двама одобрени представители – проф. Албена Вуцова от Стопанския факултет на Софийския университет и представител на Института по философия и социология към БАН.