Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / Представители на арабските общности у нас се запознаха с възможностите за обучение на чуждестранни студенти в Стопанския факултет

   

23.12.2022

 

По инициатива на ПП АБВ, представители на арабските общности у нас се срещнаха с доц. Иван Ангелов, преподавател в Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и запознаха с възможностите за обучение на чуждестранни студенти в България.

imgonline-com-ua-CompressToSize-AE7ustAx9x

Доц. Ангелов изтъкна високия, включително и международен, престиж на Софийския университет и посочи наличието на много младежи от други страни, както и значителния интерес на такива от всички арабски държави – и обучаващи се в момента по различни програми, и завършили и успешно реализирани. Международната дейност е сред ключовите приоритети на Стопанския факултет, каза още доц. Ангелов и допълни, че от няколко години е разкрита бакалавърска програма изцяло на английски език. С унисон с динамиката в образователната система в световен мащаб, факултетът вече разполага с над 20 магистърски програми, като голяма част от тях са и на английски език.

imgonline-com-ua-CompressToSize-vEkn3NZIvbPT

Със съдействието на Анастас Терзобалиев, съветник на ПП АБВ по отношенията с арабския свят, въпросите си към доц. Ангелов имаха възможност да зададат представители на Тунис, Либия, Мароко, Палестина, Ливан, Сирия, Судан, Йемен, Алжир, Йордания, Египет, Ирак, студенти от Судан, Сенегал и други африкански държави.