Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / Представител на международния отдел на Стопански факултет участва в Student Interational Mobility Conference, организирана от Университета на Силезия в Катовице, Полша

   

23.11.2022

 

В периода 14-17 ноември Боряна Райнова, инспектор „Международна дейност“ в Стопански факултет, и Микаела Станчева, координатор студентска мобилност в отдел „Международно сътрудничество“ на СУ „Св. Климент Охридски“, взеха участие в конференция с фокус администрирането на студентската мобилност, организирана от Университета на Силезия в гр. Катовице, Полша по проекта Transfor4Europe.

Untitled design

Участие в конференцията взеха и представители на Университета Саарланд (Германия), Университета Витаутас Магнус (Литва), Университета в Аликанте (Испания), Университета в Приморска (Словения) и Университета „Жан Моне“ в Сейнт Етиен (Франция).

С цел подобряване на административното обслужване, в продължение на 2 дни представители на международните отдели от всички участващи университети, споделиха своя опит във връзка с добрите практики, предизвикателствата и трудностите, които срещат в комуникацията с чуждестранни студенти.