Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Международна дейност / Новини от международната дейност / Дипломатическият институт и Стопанският факултет проведоха уебинари за енергийна политика и енергийни пазари за студенти от Грузия

   

21.12.2021

 

На 15-и и 16-и декември Дипломатическият институт (ДИ) към Министъра на външните работи на Република България, в сътрудничество със Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ проведе двудневен онлайн семинар на тема: „Енергийна геополитика и енергийни пазари“.

Geopolitics of RES

Събитието е част от проект на ДИ в рамките на Българската официална помощ за развитие със страна-бенефициент Грузия, като една от основните целеви групи на проекта са представители на академичния сектор. В тази връзка, участие в уебинара взеха 30 студенти от различни университети в Кавказката република като Международния черноморски университет и Кавказкия университет в столицата Тбилиси, Държавния университет „Акаки Церетели“ в гр. Кутаиси, както и Държавния университет „Шота Руставели“ в гр. Батуми.

Screenshot_1

Представените теми бяха свързани с международната енергетика и връзката ѝ с дипломацията и външната политика, както и с политиките и регулациите на ЕС в сектор енергетика и климат.

Говорители в събитията бяха доц. д-р Атанас Георгиев – Декан на Стопанския факултет към СУ „Св. Климент Охридски“ и г-н Димитър Иванов – експерт в Дипломатическия институт.