Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Кариерен център / Услуги за студенти / Новини / Ден на отворените врати на McDonalds България на 24 и 25 април

   

21.04.2023

 

На 24 април, понеделник, Sunfoods България (McDonalds) ще проведе Ден на отворените врати във фоайето на Стопанския факултет на СУ от 10:00 до 16:00 часа. Заинтересованите студенти ще могат да проведат разговор с представител на компанията и да обсъдят възможностите за професионално развитие в сферата на управлението.

На 25 април, вторник, Sunfoods България (McDonalds) ще проведе отворена лекция от 11:15 до 12:00 часа в зала 417, на която всеки заинтересован студент ще може да научи повече за компанията и възможностите за кариерно развитие. Представители на МакДоналдс ще разкажат за структурата на бизнеса в България и наличните свободни работни места и възможностите за стажове.

Повече информация за компанията ще намерите по-долу.

mc

Повече 25 години, ние в Макдоналдс носим усмивки на клиентите си в България. Философията ни е качествени продукти, отлично обслужване, приятна атмосфера. Винаги и всеки ден. Не харесваме думата компромис, предпочитаме да виждаме усмивките по лицата на своите гости.

Всичко започва в ресторанта на двамата братя Мак и Дик Макдоналд в Сан Бернадино, Калифорния през 1948 г. Тяхната философия – лимитирано меню, ниски цени и систематизиран кухненски процес – им давала възможност да обслужват повече клиенти за по-кратко време. Компанията, както ние я познаваме днес, обаче, не е създадена от двамата братя, а от Рей Крок.

През 1954 г., когато Рей Крок среща братята Макдоналд в Сан Бернадино, той се удивил на това как добре и колко бързо те обслужили голям брой от гладни шофьори. Колите подхождали към ресторанта, клиентите купували своята храна и без забавяне продължавали своя път. Заключението било ясно за Рей Крок: “Хората се нуждаят от качество, но повече от всичко от бързо обслужване. Те търсят алтернатива на традиционния начин на хранене”. Рей Крок подписва договор с братята Макдоналд, който му позволявал да използва тяхната система на продажби и фирмено име.

Рей Крок открива своя първи ресторант през 1955 г. в Дес Плейнс, Илинойз, като въвежда принципите на работа на двамата братя Макдоналд.

Качество, oбслужване, чистота и добра цена са и досега основните принципи на Макдоналдс. С други думи това означава: висококачествени продукти, сервирани с приятелска усмивка в чиста заобикаляща среда и на добра цена.

Макдоналдс по света

  • 1967 г. Това е годината, в която Макдоналдс открива своя първи ресторант извън САЩ – в Канада и оттогава започва развитието на фирмата в международен мащаб.
  • През април 1988 Макдоналдс стартира за първи път в бившия “Източен блок” и отваря ресторанти в Унгария и Югославия.
  • Септември 1991: Макдоналдс създава главен офис за Централна Европа във Виена, който успешно координира откриването на новите ресторанти в
  • европейски страни като Чехия, Полша, Словения, България, Латвия, Естония, Румъния, Словакия, изграждайки 292 ресторанта в 13 страни до края на 1996 г.
  • 1994 г. България е 75-та държава, в която Макдоналдс открива ресторант. Първият ресторант в България е открит в Пловдив.
  • 1995г. През м. декември е открит първият ресторант на Макдоналдс в гр. София, на пл. Славейков /втория ресторант на Макдоналдс в България/ Роналд Макдоналд прави своя дебют с голям парад в гр. София по случай откриването на ресторанта на Макдоналдс на пл. Славейков.
  • 1996 г. Открит е първият МакДрайв ресторант в България, гр. София. За пръв път Макдоналдс предлага уникалната за България услуга – обслужване на клиенти от техните автомобили.
  • 1998 г. През м. март е открит първият ресторант на Макдоналдс в гр. Варна, а през м. април е открит първият ресторант на Макдоналдс в гр. Бургас.
  • 2004 г. Макдоналдс празнува 10 годишен юбилей в България. През същата година щафетата на Олимпийския огън „Атина 2004” минава през 4 ресторанта на Макдоналдс в София.
  • 2006 г. Открит е първият ресторант на Макдоналдс в Мол в България – Мол София. През същата година Макдоналдс заема I място в категорията „Големи компании“ в проучването „Най-добър работодател за 2006 г. в България“.
  • 2007 г. Открито е първото McCafé в България, в Мол София през м. октомври. McCafé е марка на Макдоналдс – концепция, която съчетава уютна и стилна обстановка, отлична селекция на кафе напитки, гурме десерти и сладкиши.
  • 2008 г. Открит е първият ресторант на Макдоналдс в гр. Стара Загора.
  • 2014 г. Макдоналдс отбелязва 20 години в България.

В настоящия момент Макдоналдс е най-голямата верига от ресторанти за бързо обслужване с над 35 000 ресторанта в над 100 държави в света.

Някои умения са за цял живот

Основна цел на Макдоналдс™ като работодател е служителите ни да усъвършенстват както професионалните, така и личните си качества. Чрез сериозно обучение предоставяме нужните умения за кариерно развитие – 95% от мениджърите в компанията са започнали като Ресторантски служители. Гъвкавото работно време, екипът от ентусиазирани и млади хора и интересът към прогреса на служителите ни, ги насърчават да работят върху личните си способности. Така, те се научават да балансират отговорности, да се справят в условия на напрежение и да работят с различни хора. Умения, полезни за цял живот.

Макдоналдс™ заема първо място в категория „Големи компании“ в проучването „Най-добрите работодатели“ в България през 2006 г. и е на второ през 2007 и 2008 година.

Нашата визия за хората

За да постигнем нашата цел – да бъдем най-добрата верига за бързо обслужване в света, ние се стремим всеки наш служител да се чувства значим, ценен и горд от своята работа, за да се развива напред. Накратко, ние се стремим да бъдем сред най-добрите работодатели във всяка държава по света.