Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Постоянна музейна експозиция с минерали и скали от Антарктика бе открита в Музея „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“

   
Постоянна музейна експозиция с минерали и скали от Антарктика бе открита в Музея „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“

В Музея „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“ в Ректората на Софийския университет бе открита експозицията "Скалното и минерално разнообразие на Антарктика". Събитието е посветено на 60-годишнината на Геолого-географския факултет.

Деканът на Геолого-географския факултет проф. д-р Климент Найденов отправи поздрав към всички, присъстващи на събитието, и припомни, че през настоящата година Геолого-географският факултет става на 60 години, но науките, които се преподават в него са много по-стари - геологията отбелязва 130 години академично преподаване, а географията – 125.

1-7

Деканът благодари на д-р Ралица Събева и д-р Стефан Велев за организирането на събитието и увери присъстващите, че и сегашното ръководство продължава традицията на предишните ръководства да поддържа музеите по Минералогия, петрология и полезни изкопаеми и по Палеонтология и исторична геология на Геолого-географския факултет.

1-3

Присъстващите имаха възможност да разгледат меузейните експонати и да се срещнат с техните откриватели гл. ас. д-р Ралица Събева и гл. ас. д-р Стефан Велев, които разказаха за трудните и същевременно приятни моменти, съпътстващи теренната работа.

1-8
1-5
1-6
1-2
1-1
1-4