Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Конкурс „Предприемачи в науката“ – фондация „Карол Знание“ 2023

   

Отворено е кандидатстването за Предприемачи в науката

  • Ако искате да ускорите кариерното си развитие с предприемачески умения,
  • ако търсите подкрепа за реализация на научната си разработка,
  • ако имате амбиция да създадете научен стартъп или вече имате такъв, преакселераторската програма Предприемачи в науката на фондация Карол Знание предлага

безплатно обучение, менторска подкрепа и награда от 30 000 лв.

Ако работите върху проекти със социално и екологично въздействие, кандидатствайте сега и започнете веднага подготовката си за конкурса Предприемач в науката!

Ако кандидатствате сега и бъдете одобрен, ще се включите веднага в поредицата малки срещи за бизнеса, част от Startup building програмата.

Спечелете преднина, учете от билдърите, които изграждат нови възможности, срещнете предприемачите в науката и станете част от общността.

Очакваме:

  • Студенти, които развиват бизнес идея, базирана на научна разработка;
  • Докторанти, редовна, задочна или свободна форма на обучение;
  • Учени, защитили докторска степен до 5 години преди датата на кандидатстване в конкурса.

Крайният срок за приемане на кандидатури е 3 септември 2023. Обучението започва на 20 септември, конкурсът е в средата на декември.

Досега в петте издания на програмата са връчени 7 награди на обща стойност 150 000 лв. Сред победителите е докторант от Физическия факултет, а проектът му вече е действащ планетариум Андромеда, който в края на миналата година отвори врати за посетители.

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ е партньор на програмата Предприемачи в науката и награждава с участие значими проекти на студенти и докторанти.

Вижте повече за сроковете, програмата и как да кандидатствате тук.