Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Фотоизложба „60 години Геолого-географски факултет, Специалност „Геология"- студенти, преподаватели, служители"

   
Фотоизложба „60 години Геолого-географски факултет, Специалност „Геология"- студенти, преподаватели, служители"

В Централното фоайе в Ректората беше официално открита фотоизложбата „60 години Геолого-географски факултет, Специалност „Геология"- студенти, преподаватели, служители". Експозицията е част от събитията, с които се отбелязва 60-годишнината на Геолого-географския факултет на Софийския университет.

Изложените кадри са запечатали геоложки практики през годините, в които са участвали студенти и преподаватели.

1-1

Деканът на Геолого-географския факултет проф. д-р Климент Найденов откри изложбата и поздрави всички присъстващи. Той заяви, че тази изложба е много ценна за екипа на факултета и припомни, че тази година се отбелязват и на 130-годишнината от първата академична лекция по геология и на 125 години от първата академична лекция по география.

1-8

„Това са два наши флагмана на факултета, които са основополагащи науки и през годините ще продължим да ги развиваме“, каза още проф. Найденов.

1-2

Той благодари на колегите си от специалност „Геология“, че въпреки тяхната заетост, свързана с научни изследвания, са успели да подготвят изложбата.

1-5

Проф. Найденов допълни, че изложбата нямаше да бъде възможна без дарителската дейност на няколко компании, които винаги са ги подпомагали в работата им. Проф. Найденов благодари на Aurubis България, на Dundee Precious Metals и на КАОЛИН и връчи сертификати на техни представители.

1-7
1-4
1-3