Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Ден на Мароко в Софийския университет - 20 ноември 2023

   
Ден на Мароко в Софийския университет

Геолого-географският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Посолството на Кралство Мароко в България организират Ден на Мароко в Софийския университет. Събитието ще се проведе на 20 ноември 2023 г., понеделник, от 13:00 ч. в Аулата на Софийския университет. То е посветено на 60-годишнината на Геолого-географския факултет и на по повод 68-ата годишнина от Трите славни дни – Завръщането на крал Мохамед V от изгнание, Празникът на Възраждането и на Независимостта на Кралство Мароко.

Денят на Мароко е по инициатива на проф. Климент Найденов, декан на ГГФ и Н. Пр. г-жа Закия Ел Мидауи, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Мароко. Гостите на събитието ще имат възможността да се насладят на презентации за удивителните природни феномени (презентатор ще бъде доц. д-р Димитър Желев) и богатото културно-историческо наследство (презентатор ще бъде ас. Кирил Николов) на Кралство Мароко, да се докоснат до щанда с традиционни изделия, сред които и прочутото арганово олио, и да опитат мароканския чай, поднесен под звуците на автентична музика.

Moroccan Day - Sofia University