Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Библиотека / Новини

   

Пробен достъп до колекцията от електронни книги на издателство Taylor & Francis

tandfLogo_0

В периода 01.11.2023-31.12.2023 г. Университетската библиотека предоставя пробен достъп до колекцията от електронни книги на издателство Taylor & Francis. Колекцията включва около 159 000 заглавия в областта на медицината, технологиите, хуманитарните и обществените науки, като книгите са достъпни само за онлайн четене. Ползването се осъществява чрез устройства, свързани към университетската интернет мрежа.

Линк за достъп: http://www.taylorfrancis.com/

-----------------------------------

Пробен достъп Bentham Science

bentham-showcase-logo

В периода 01.03.2022-31.05.2022 г. Университетската библиотека предоставя пробен достъп до списания и книги на издателство Bentham Science. Базата съдържа над 130 рецензирани списания и електронни книги в областите медицина, природни и точни науки.

По време на пробния достъп няма ограничение в достъпа до онлайн съдържание От електронните книги могат да се изтеглят до 5 глави от заглавие за целия период на пробния достъп.

Линк за достъп: https://www.eurekaselect.com/

-----------------------------------

Пробен достъп до електронните книги на издателство Taylor & Francis

1

В периода 01.12.2021-31.01.2022 г. Университетската библиотека предоставя пробен достъп до колекцията от електронни книги на издателство Taylor & Francis. Колекцията включва над 122 470 заглавия в областта на медицината, технологиите, хуманитарните и обществени науки. Не могат да се четат заглавия с DRM защита и учебници.

Достъпът е активен в рамките на университетската компютърна мрежа на адрес: https://www.taylorfrancis.com/search?isLicensed=true&openAccess=true&key=

 

СЪОБЩЕНИЯ

 

Заявка за отдалечен достъп до дигитализирана учебна литература

libraryphoto_medium

Осигурен е отдалечен достъп до дигиталната колекция Учебна литература на Университетска библиотека (вкл. секция Факултет по химия и фармация). Новатата услуга е достъпна за преподаватели, докторанти и студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски", които имат валидна читателска карта.

Заявяването на достъп се осъществява лично чрез попълването на следния формуляр: http://libsu.uni-sofia.bg:81/UB/?page_id=6342

-----------------------------------

Издаване на електронни бележки за диплома

Dissertation Writing Services
На студентите, на които предстои дипломиране ще бъдат издавани електронни бележки в уверение на това, че не дължат книги на библиотеката. Необходимо е да ни изпратите трите си имена, факултетен номер, UL на ISIC карта или ИД на читателска карта (в случай, че имате такава) на някои от следните имейли: libchem@chem.uni-sofia.bg ; S.Kirilova@chem.uni-sofia.bg

-----------------------------------

Презаписване на заети книги чрез електронния каталог

istockphoto-1004209050-612x612

Може да презапишете заетите от Вас книги чрез библиотечния каталог. За целта, избирате Вход, на местата на ИД и парола въвеждате UL номер на ISIC или ИД на читателска карта. Избирате от менюто Моята читателска карта, кликвате на цифрата пред Заемания, в появилия се списък слагате отметка на учебника, който желаете да презапишите и избирате Поднови избраните. Срокът на заемане не трябва да е изтекъл. Имате право на еднократно презаписване през системата.

За справки и въпроси: libchem@chem.uni-sofia.bg ; S.Kirilova@chem.uni-sofia.bg