Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Катедри и Академичен състав / Преподаватели - Катедра Спортни игри и планински спортове / Доц. д-р Антон Хиджов - спортно катерене и туризъм / Спорт / спортно катерене

   
спортно катерене

Заниманията по спортното катерене в СУ се провеждат от 1991 г. на изкуствени катерачни структури /Стената/ монтирани в спортна зала, която се намира под купола в северното крило на Ректората на СУ. Разполагаме с около 60 кв.м. отвесни структури и окоро 200 кв.м. надвесени катерачни структури, както и с около 100 кв.м. боулдър стени.

Заниманията се провеждат от квалифицирани преподаватели - доц. д-р Антон Хиджов, СУ; доц. д-р Кънчо Долапчиев, змс, НСА; доц. д-р Николай Панайотов, НСА; и гл. ас. Александър Шопов, НСА.

Провежда се обучение както на начинаещи така и на напреднали катерачи. Заниманията в първата година на обучение са веднъж седмично, като за желаещите има възможност и за повече от едно посещения седмично. Заниманията са с продължителност 90 мин. Предоставяме необходимата за заниманията екипировка и специализирани съоръжения. Обучението на начинаещите е с продължителност два учебни семестъра и приключва с практически тест и оценка.